Aktiehandel – ett sätt av många att bli entreprenör inom

Ändamålet med att vara entreprenör varierar från person till person, men i slutändan handlar det nog, på en fundamental nivå, om att dels vara med och driva något man verkligen brinner för, bygga upp en verksamhet med sina bara händer, och dels tjäna massvis med kalla, hårda stålar. Det är en aningen cynisk och ovanligt ärlig syn på saken med entreprenörskap, jag vet, men det ska inte vara något att skämmas för. Entreprenörskap tillhör nämligen också de som vågar stå emot den typiska sociala pressen och bördan av att bli bedömd av ansiktlösa skaror beroende på vilka val man gör i livet, och hur man gör dem, samtidigt som det är viktigt att bete sig på ett visst sätt.

Jag har en vän som jag tänkte kunde inspirera dig som framförallt vill ge dig in i entreprenörsvärlden för att tjäna de där stålarna som hägrar på andra sidan hagen. Han är en väldigt intensiv människa, och hänger sig oftast fullt ut åt sina projekt och idéer som han får för sig. Allt som oftast är det trams, och du som läser får tänka på att min vän verkligen sprutar ut idéer och tankar som han vill fullfölja på löpande band. Ibland går det inte att stoppa killen.

Men i just detta fallet var han seriös, och han fick mitt stöd när han väl tog valet att gå efter sin idé. Han valde nämligen att släppa allt och börja handla aktier – han tänkte att det skulle vara en snabb väg till rikedom och ett etablerat entreprenörskap, och på sätt och vis hade han rätt. Om man har rätt timing, kunskap och is i magen – då är det en snabb väg. Men inte annars.

Min vän hade inte de tre komponenterna – han hade kunskapen, och is i magen, men timingen verkade aldrig vara rätt. Men han höll tag i sin dröm och vägrade släppa taget. Efter några månader, när han verkade hålla på att ge upp, kom ljusningen; han började gå med vinst, big time. Han kunde äntligen börja försörja sig på att handla och sälja aktier. Allt slit var inte förgäves.

Senast jag hörde av honom så hade han det väldigt bra. Han var nöjd över sitt beslut att för det första börja handla aktier, och för det andra stanna kvar när saker blev svåra att hantera. Han menade på att handla aktier generellt är en riktig plusaffär; saken är bara att för många aspirerande entreprenörer ger upp när de är nära sitt mål att bli ekonomiskt oberoende, och därför verkar det som en dålig väg att bli entreprenör på.

Jag skulle dock, med min väns historia, rekommendera dig som är nyfiken på att tjäna ännu mer pengar och arbeta som entreprenör inom något alldeles spännande, omvälvande och utmanande att börja kika på hantera aktier. Lär dig om aktiehandel på Aktie-skola.se, använd de råd du plockar upp längs vägen, och åtnjut samma framgångar som min vän gör i detta nu – men bara om du har modet, kunskapen och timingen. Du kan förtjäna alla tre, om du håller i tillräckligt mycket. Och det är det som utmärker en entreprenör – uthållighet.