Tips från dem bästa i branschen

Att driva ett företag är inte alltid så lätt, det är nog aldrig lätt förutom när du har lyckats och då är det ändå inte så lätt som man tror. Nu verkar det som att jag säger att det svårt att driva ett företag på internet, bra, för det är exakt det jag menar. Men bara för att det är svårt betyder det inte att du inte kan göra det lättare för dig. Med kunskap så blir allt lättare, då är det bästa just nu att läsa om de bästa i internetföretagsbranschen. Här är några tips från bl.a Bill Gates, Steve Jobs, Chad Hurley mm.

 

Börja tidigt

Bill Gates var bara 13 år när han började att jobba med datorer. När du börjar med något så tidigt i livet så har du lättare att lyckas i det. Du kommer ha större chans att lyckas men inte bara det, chanserna att du ger upp kommer även minskas drastiskt. Om du hade en dröm som du började sträva mot när du var ung, så kommer du att vara immun mot personer som säger att du inte kan göra det. När du är äldre och de faktiskt ser att du börjar närma ditt mål, så kommer du vara envis nog att bara ignorera dem. Tiden då man lättast blir påverkad är när man är ung, så om du ser att några har blivit framgånsrik på TV eller internet kommer du bli mer motiverad. Det kommer att vara fastklistrat i din hjärna och du kommer att vara säker på att du kan göra det.

Var inte snål

Ha realistiska förväntningar, det är bra att drömma men var fortfarande realistisk. Förvänta dig inte 500tkr första året du börjar. Det spelar ingen roll hur bra utbildning du hade eller hur fantastisk din idé är. Man behöver alltid jobba oavsett vad. Om du vill bli framgånsrik så behöver du förtjäna det, om du har denna mentalitet kommer du att ha svårare att misslyckas eller förlora motivation.

Analysera allting!

Analysera det som är bra med dig och det som är dåligt, analysera det som är bra med företaget och det som är dåligt. Sätt upp mål varje månad om hur du kan förbättra det dåliga i företaget och försök att fixa det som är dåligt med dig. Men ibland är det dåligt att försöka fixa det. Om du är dåligt på grafisk design så är det bättre att du anställer en person som är bra på det än att du lär dig det under en månad. Var inte rädd att prata och diskutera felen! Om du inte gör det kan du inte förbättra dig, var ärlig och öppen med dig själv men även med dem som du jobbar med. Analysera alltid, leta efter förbättringar.

En briljant idé är inte värt något

Du kan ha hur många fantastiska idéer som helst men de är inte värda något. Du måste reagera på dem för att ge dem ett värde, och hur du reagerar påverkar värdet. Om du inte bryr dig mycket, latar dig, prioriterar andra saker o.s.v så kommer din idé uppenbarligen inte vara lika bra i praktiken som i teori. Du måste våga satsa, prioritera din idé, var flitig, arbeta så bra som du kan för att göra din idé till verklighet. Om du gör detta så kommer din fantastiska idé ge dig fantastiska pengar och fantastiska möjligheter.