Från duschväggar till skummadrasser…

Nu kan det ju tänkas att detta inte alls har något sammanhang, och samtidigt så star detta skrivet på en sajt som ska handla om entreprenörskap. Jo, det finns en klar anledning till just detta. När det pratas om entreprenörskap, så är ju oftast detta något som har och göra med ansvaret för ett arbete. I det flesta fall används också detta ord när det handlar om konstruktion, samt bygg- och anläggning. Ja, helt enkelt är det något som har med en beställning att göra, som måste bli klar i tid för att den som skapar en produkt ska få betalt.

Dock kommer det att finnas en annan sida där du kan få in just produkterna duschväggar och skummadrasser i genren entreprenad. Här handlar det då om att du är din egen byggherre för ditt framtida leverne och din trivsel i ditt eget hus. Här kommer du att göra jobbet, du kommer inte få betalt i pengar. Faktum är att du även kommer att bli den som betalar för allt du ska skapa också. Egentligen kommer du ju inte att kunna bli mera ansvarig för ett arbete. Helt enkelt kommer du nu att vara den person som kan kallas för en totalentreprenör av din egen borg som du och din familj lever i.

Skapa trivsel

När du ska renovera ett badrum, så kommer du som husägare förmodligen redan veta att detta inte alls är något som du ska utföra på egen hand. Detta i första hand av anledningen att dina försäkringar vid eventuell skada och läckage inte kommer att gälla. I det fallet handlar det om att en fackman med utbildning samt erforderliga certifikat måste utföra detta. Dessutom kommer det inte alls att finnas någon anledning att tulla på detta, då du som husägare har det förspänt med hjälp av ROT-avdraget. Du behöver helt enkelt inte alls betala för allt som dina hantverkare utför.

När du nu vet att du inte ska utföra en badrumsrenovering på egen hand, och du också vet att det kanske inte behöver bli så dyrt som du först trodde. Ja, vad finns det då för andra saker som du ska tänka på? Jo, det finns fortfarande en chans att ditt nya badrum inte alls kommer att bli så billigt i alla fall. Här kommer du just till den punkten där du är din egen entreprenör igen. Du ska välja inredningen till ditt nya badrum. Detta är då något du både kan välja och installera på egen hand. Detta såvida allt rörande vatten och avlopp redan dragits till de platser du ska installera din nya inredning på. Det som skapar mycket trivsel och elegant design i ett badrum är just duschväggar. Nedan finner du en rad olika typer du har att välja på.

  • Hörnväggar: Detta är förmodligen det mest populära valet då det är mycket vanligt att skapa en så kallad duschhörna. Här handlar det om något som ligger kvar sedan de gamla duschkabinerna var heta att placera i alla nya svenska badrum. De kommer fortfarande att användas, men de flesta har insett att valet av fristående duschväggar skapar en mera elegant och funktionell badrumsmiljö.
  • Duschväggar för raka väggar: Något som också blivit mycket populärt för de som vill ha en unik lösning i badrummet är de duschväggar som placeras på raka väggar. Här är det enda som kräva ett tillräckligt stort badrum. Har du det så kommer denna lösning att vara mycket tilltalande.
  • Enkla duschväggar: Här handlar det om den absolut enklaste och billigaste lösningen när det gäller att ska en trivsam plats för en härlig dusch i ditt nya badrum. I detta fall handlar det enbart om en rak glasvägg som tillsammans med ett hörn skapar en plats att duscha. Ett mycket modernt, smart och billigt alternativ för dig som vill skapa ett fint badrum.

Glöm inte tillbehören

När det nu snackas så mycket om duschväggar, så kommer det ju finnas mera som krävs för ditt kompletta badrum. Även här kan du sätta dig själv i centrum som totalentreprenör av ditt badrum. Det handlar om kommoder och tvättställ, ditt spegelskåp samt exempelvis vilken blandare du ska välja. Efter det finns det olika skåp till förvaring samt den mycket effektiva handdukstorken. Naturligtvis kommer du att finna ett stort sortiment, men det viktigaste är att finna just de enheter som passar bra tillsammans och skapar den kompletta trivseln i ditt nya badrum.

Skumma(…)madrasser – Mera jobb för totalentreprenören

Som det redan nämnts i denna artikel så kommer du alltid att vara totalentreprenören i ditt eget hem. Är det då så att du är klar med ditt badrum, så kan det vara så att det är dags för sovrummet. Jo, detta är också en av de absolut viktigaste platserna i ett hem. I detta rum kommer varje person att minst spendera cirka 30% av sitt liv. Jämför då detta med ditt badrum, så inser du genast hur viktigt det är att du trivs även i ditt sovrum. Men vad i all världen är det då som skulle få någon att tänka på skummadrasser? Här har du ju hela ditt liv blivit indoktrinerad med informationen att det skulle vara resårmadrasser med högkvalitativa fjäderbottnar som är det bästa.

Ja, vad är då svaret på detta? Jo, naturligtvis är det så att saker förändras med åren. Det skapas nya produkter och det göras ett oändligt antal tester rörande detta, vilket då har påvisat att just skummadrasser kan vara ett lika bra val om inte bättre. Idag finns dessa skummadrasser att finna online till mycket bra priser. De3 kommer också att finnas i alla förekommande standardstorlekar. Om det nu är så att du vill vara din egen sovrumentreprenör, så kan valet av en modern skummadrass vara det som ger dig ett bättre liv i ditt sovrum.

Mera än madrassen i ditt sovrum

Ja, vad var det som hände när det talades badrum? Var inte det att du kommer att behöva tänka stort och på helheten i ett rum? Visst var det så. Med andra ord kommer då ditt sovrum att bestå av mera än bara din madrass. Här ska du välja en snygg och stabil säng att placera den i, samt att de flesta vill ha ett sängbord för belysning och den goda boken. Efter detta vill du ha sköna täcken och kuddar. När detta är det första du tänker på, kommer du som entreprenör av din egen trivsel få det lätt att komplettera med allt annat i ditt sovrum.